Over Eva

EVA ALS KUNSTENAAR

Al op jonge leeftijd ontwikkelde ik een bijzondere interesse voor textiel. De diversiteit van het materiaal prikkelt mijn tastzin, en werken met wol blijft mijn favoriet vanwege de veelzijdigheid ervan.

In mijn huidige werk zie je steeds vaker cirkels terugkomen. Het maken van deze vorm voelde voor mij erg natuurlijk door de vloeiende bewegingen die ik ermee maak. Ik vind dit een fijne vorm om mee te werken, omdat het een gevoel van voortdurende beweging uitstraalt.

Kleur speelt ook een essentiële rol in mijn werk, waarbij ik voortdurend op zoek ben naar passende (kleur)nuances en de juiste balans. Hierbij speel ik met de transparantie van aquarelverf.

Tijdens mijn studie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem heb ik een aquarelstijl ontwikkeld die je in mijn huidige werk terugziet. Door textiel en aquarel te combineren, laat ik mijn eigen unieke stijl zien.

EVA ALS ATELIER KAUW

Sinds 2021 werk ik onder de naam Atelier Kauw. Tijdens mijn studietijd ontwikkelde ik een fascinatie voor kauwen (Corvus monedula). Ik raakte gefascineerd door de energieke en nieuwsgierige uitstraling van deze vogels. Kauwen weten zich moeiteloos aan te passen aan hun omgeving dankzij hun vindingrijkheid en de sterke sociale banden die ze met elkaar onderhouden. Ze blijven trouw aan elkaar, en in deze eigenschappen herken ik mezelf.

In 2013 liet ik een tatoeage van een kauw zetten, die sindsdien symbool staat voor wie ik ben. Deze kauw is nu ook het gezicht van mijn website.

Fragment uit een gedicht dat ik in 2014 schreef voor de afstudeervoorstelling van een vriendin:
Ik ben nieuwsgierig, optimistisch, sociaal, trouw, intelligent en enorm eigenwijs.
En dat is helemaal niet erg.
Van kauwen wordt gezegd dat ze het uitschot zijn van de maatschappij.
Van die zwarte, grauwe beesten, pikkend in harde, koude frieten.
Maar als je eens wat langer kijkt, als je ze een blik waardig gunt, dan zie je iets anders.
Kauwen zijn nieuwsgierig, optimistisch, sociaal, trouw, intelligent en enorm eigenwijs.
En dat is helemaal niet erg.
Daarom staat hij dus op m’n arm, zoals je ziet.